Programjaink

Várkapunyitó
Szigliget
Ma
Várfesztivál
Szigliget
50 nap múlva
Fákylás várlátogatás
Szigliget
64 nap múlva

Keresés

Ki olvas minket

Oldalainkat 24 vendég böngészi
Címlap Híreink Gyász!

Gyász!

Hosszan tartó betegség után végleg megpihent ifj. Papp Imre, Sümeg várkapitánya. Veszprém megye várkapitányai osztoznak a család gyászában.

Kedves Imi!

Tavaly a Nagyvázsonyi kapitányi ülésen még boldog, egészséges emberként ültél köztünk, aztán eltelt néhány hét és megfordult a világ veled. Hosszas telefonos beszélgetések és e-mailváltásokban próbáltunk erőt adni a küzdelemhez, a nagy háborúhoz, melyet a szörnyű kórral vívtál. Telt múlt az idő és komoly javulás állt be egészségi állapotodban. A Várkapitányok nagy örömére szeptemberben már Szigligeten részt vettél az egyesület ülésén. Akkor megegyeztünk, hogy a következő őszön elmegyünk együtt süllőzni a Balatonra.  Sajnos a javulás nem tartott sokáig, december 3-án reggel 6 órakor a lelked eltávozott megfáradt testedből. Halálod napján délután beültem a csónakomba, magamhoz vettem két botomat, és beeveztem süllőzni a Balatonra. Bedobtam a szereléket és úgy ültem a padra, hogy Te is elférjél mellettem. Lélekben úgy éreztem ott vagy velem. Nem is tudtam figyelni a botokra, hisz a közös emlékek kavarogtak fejemben. Egyszer csak a kapásjelző elindult felfelé, bevágtam és egy süllőt emeltem be a csónakba. Kivettem a horgot a szájából és ekkor odanéztem mellém az üres padra, furcsa érzés fogott el, mintha azt sugalltad volna, hogy hagyd élni, engedd vissza. Visszaengedtem és boldogság töltötte el lelkemet. Felnéztem az égre és kerestem a Te csillagodat. Volt egy szép fényes csillag, amely fényével besugározta környezetét. Ezt a csillagot egy pillanatra a Balaton feletti pára eltakarta, és ez a villanás olyan volt, mintha ez a csillag kacsintott volna felém. Igen jót cselekedtél.
Hiszem, hogy van túlvilág és majd ott találkozunk. Addig is a Hős várvédőkkel borozgatva idézzétek vissza a magyar nép hőstetteit, és csodálatos lovaddal vágtass égi mezőkön.

Búcsúzik tőled Veszprém megye várkapitányai nevében:

Balassa Balázs
elnök.

A temetés 2015. december 10-én 13 órakor lesz a sümegi temetőben.